Paracordarmband

article-image article-image article-image article-image article-image article-image

Paracordarmband

Paracordarmband är en relativt ny uppfinning som har blivit populär hos soldater runt om i världen. Anledningen är enkel, för paracordlinan är sin låga vikt till trots mycket stark och är därför mycket lämplig att bära med sig som ”nödrep”. För att slippa ha repet i en trasselboll i packningen började soldater helt enkelt bära med sig paracorden flätad till ett armband. Kom ihåg att inte öppna din paracord i onödan, eftersom den är knepig att fläta ihop igen. Själva armbandet är justerbart med en maxlängd på 22 cm.

Signatur

Per-Anders Lundström
Styresman

Tillbaka
<

Olle m/1894 med knappar

Ingvar Gustafsson

Har du någon gång tänkt på att många civila klädesplagg har en militär historia? Nu för tiden ser man ju ungdomar i kamouflagejackor lite överallt, men det finns även betydligt mer civila plagg idag som man kanske inte tänker på att de ursprungligen togs fram för soldater.

artikelbild

Paracordkniv

Per-Anders Lundström

Kniven är gjuten i ett helt solitt stycke stål. Detta gör kniven oerhört styv och den saknar helt de svaga punkter som en traditionell kniv har med limmade handtag som kan gå sönder. Kniven är tillverkad i rostfritt stål av den höga stålstandarden 440B och är lackerad i svart antireflexiv färg.

artikelbild

Luftwaffe B-uhr

Jan Waernberg

Det som kom att bli andra världskrigets Luftwaffe går att spåra tillbaka till de över hundra år gamla flygtrupperna i det tyska kejsarrikets bayerska och preussiska armé, vilket blev embryot till det som senare skulle bli till Luftwaffe.

artikelbild

Paracordarmband

Per-Anders Lundström

Paracordarmband är en relativt ny uppfinning som har blivit populär hos soldater runt om i världen. Anledningen är enkel, för paracordlinan är sin låga vikt till trots mycket stark och är därför mycket lämplig att bära med sig som ”nödrep”.

artikelbild

Permissionssko m/1960

Jan Waernberg

Det är i Mjällom vår historia börjar. disponent Nordlander, bygdens skofabrikör var en ung man och hade jobbat i skogen tillsammans med vännen Ivar E Norlin, men tyckte det måste finnas något trevligare att göra.

artikelbild