Intresseforum för militärhistoria

Pennan & Svärdet, som drivs av stiftelsen Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek, är Sveriges största intresseforum för militärhistoria. Målsättningen är att värna det militärhistoriska kulturarvet och att verka försvarsfrämjande. Hos Pennan & Svärdet hittar du enbart böcker, utrustningsdetaljer, filmer och resor med militär-/historisk anknytning, inget annat.

Böckerna utgår ofta från enskilda soldatperspektiv och behandlar ämnen som till exempel världskrigen, strategi, taktik, elitförband, vapen, och mycket annat. En stor del av böckerna finns endast hos Pennan & Svärdet. Du hittar dem varken i bokhandeln eller på Internet. Det finns ingen medlemsavgift eller något köptvång.

Stiftelsen SMB

Med utgångspunkt från att Pennan & Svärdet drivs av en stiftelse utan vinstintresse går eventuellt överskott från försäljningen oavkortat till nya spännande militärhistoriska projekt. Vid sidan av Pennan & Svärdets omfattande egenproduktion av böcker tillhandahålls ett brett utbud av utrustningsdetaljer, innefattandes allt från persedelpåsar, överlevnadsutrustning och militärhistoriska klockor. Utöver den egna produktionen av böcker erbjuds även så gott som all läsvärd militaria som ges ut i Sverige och Finland. Du får tillgång till de bästa titlarna från såväl Försvarsmaktens utgivning som olika civila förlag, från de stora jättarna till de små entusiastförlagen. De senare ger ofta ut riktigt smala och fantastiska titlar som aldrig når bokhandeln.

Pennan & Svärdet tar även in en del engelska titlar samt översätter ryska, franska, tyska, engelska och polska böcker. Du kan vara säker på att Pennan & Svärdet gör allt för att hitta de mest läsvärda titlarna, bästa utrustningsdetaljerna och intressantaste resmålen.

Varför medlemskap i Pennan & Svärdet?

Vad är det som gör Pennan & Svärdet speciellt? I första hand är det du, jag och alla andra medlemmar. Vi har alla ett stort intresse för militärhistoria. Det råder en mycket varm gemytlig gemenskap mellan oss medlemmar, vi har alla något att tillföra. Följ gärna med på något av Pennan & Svärdet-evenemangen eller en resa så får du se!

Medlemstidningen Pennan & Svärdet och artiklarna på webbsajten är extremt uppskattade. Dessa är något utöver det normala och speglar Pennan & Svärdet vilja att skänka dig något alldeles speciellt för ditt stöd. Självklart är förmånerna gratis!

Sist men definitivt inte minst kan den högklassiga servicen i Skurup (medlemsservice) nämnas. De värnar om oss medlemmar och har alltid vårt bästa för ögonen. Blir någon medlem illa behandlad så tar medlemsombudsmannen Raija Olsson omgående den skyldige i örat. Det finns ingen liknande verksamhet som har ens hälften så bra service!

Läs mer om medlemskap
Signatur

Lennart Uller
Överste, ordförande i SMB